Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Advertorial: De FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Advertorial Fuji: Een visarend.
Een visarend. Fotograaf: Bob Luijks

Ontwaak met de lente: het ultieme object voor vogel- en natuurfotografen

Je voelt de frisse, koele lucht van de lente tegen je gezicht en het eerste ochtendlicht sijpelt over de polder. Terwijl de natuur zachtjes ontwaakt hoor je het vrolijke gezang van de vogels om je heen.

Dít is hét moment waarop de wereld tot leven komt. Het is ook de perfecte tijd om er met je FUJIFILM camera en de FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR op uit te trekken. De lente is namelijk één van de beste tijden om vogels en dieren te fotograferen.

De polder, de heide, de Oostvaarders, of de Biesbos. Nederland kent zoveel mooie plekken waar je de ontluikende schoonheid van de natuur met je FUJIFILM camera kunt vastleggen. Dit super-teleobjectief is in ieder geval een trouwe metgezel om al dat moois te kunnen fotograferen.

Advertorial Fuji: Blauwe reiger met vis in bek.
Blauwe reiger met vis in bek. Fotograaf: Bob Luijks

Ideaal voor vogel- en dierenfotografie

Met zijn uitgebreide zoombereik, tot maar liefst 600mm (914mm equivalent aan het 35mm filmformaat), kun je namelijk extreem dichtbij komen zonder de vogels te verstoren. Dat is ideaal voor het vastleggen van hun natuurlijke gedrag.


Dankzij het enorme zoombereik, van 150mm tot 600mm, is het bovendien ook mogelijk om de schoonheid van de vogels in hun natuurlijke omgeving vast te leggen met een detailniveau dat anders onbereikbaar zou zijn. Je hoeft met dit super-teleobjectief dus geen concessies meer te doen door bijvoorbeeld extra te croppen.

De FUJINON XF150-600mm biedt fotografen ook veel andere voordelen. Zo kun je eenvoudig experimenteren met verschillende perspectieven en composities. Enerzijds kun je ervoor kiezen om het leefgebied van een vogel te laten zien, anderzijds kun je er ook voor kiezen om juist héél ‘close-up’ te gaan waarbij je de fijnere details, zoals het verendek, kunt vastleggen.

De FUJINON XF150-600mm is bovendien bijzonder effectief voor het observeren van vogels tijdens de vroege ochtenduren, of wat later in de avond, wanneer vogels het meest actief zijn. De geavanceerde beeldstabilisatie helpt je dan bij het maken van scherpe opnames. Zelfs, wanneer je volledig bent ingezoomd of in een situatie waarin het licht niet helemaal optimaal is.

Advertorial Fuji: IJsvogel.
IJsvogel. Fotograaf: Bob Luijks

Technische perfectie

De FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR blinkt bovendien uit in zijn technische kunnen. Dat is natuurlijk een belangrijk aspect voor iedere serieuze natuurfotograaf. Dit objectief biedt je tot 5 stops aan beeldstabilisatie, waardoor je eenvoudig ook met langere brandpuntsafstanden uit de hand kunt fotograferen. Bovendien is dit belangrijk om vogels die door de lucht zweven te kunnen fotograferen. En dat alles, zonder dat je bang hoeft te zijn voor het verlies van scherpte.

Met de scherpte van de FUJINON XF150-600mm zit het sowieso wel goed, want FUJIFILM heeft in dit objectief een uiterst geavanceerd optisch ontwerp toegepast. Het totale objectief bestaat uit 24 lenselementen die zijn ondergebracht in 17 verschillende groepen. Speciale lenselementen (extra-low dispersion en Super ED) zorgen voor heldere, scherpe beelden. Prettig is bovendien dat dit super-teleobjectief ondanks zijn enorme zoombereik toch uiterst compact en licht van gewicht is gebleven. Zijn naaste concurrenten zijn al snel een halve kilo zwaarder. Dat maakt dat de XF150-600mm (1605 gr) een objectief is dat je ook echt mee wilt nemen wanneer je in de natuur gaat fotograferen.

De razendsnelle lineaire autofocus motor in dit objectief zorgt er bovendien voor dat je zeer precies kunt scherpstellen. Je hoeft dus geen moment te missen. Of een vogel nu plotseling opvliegt of er zich een zeldzaam moment voordoet. Je kunt altijd rekenen op de FUJINON XF150-600mm om snel en zeer nauwkeurig scherp te stellen. Dit alles wordt nóg eenvoudiger gemaakt wanneer je camera beschikt over vogel- of dieren detectie AF. Uiteraard belangrijk wanneer iedere fractie van een seconde het verschil kan maken.

Advertorial Fuji; Een visarend in de lucht.
Een visarend in de lucht. Fotograaf: Bob Luijks

Ook heel handig is de Focus Limiter-functie: met één schakelaar beperk je het focusbereik tot 4.8 meter of meer, waardoor de autofocus aan de telekant nóg sneller wordt. Ook fijn is de Focus Preset-functie. Hiermee roep je direct een zelf toegewezen focus-afstand op. Zo kun je bijvoorbeeld supersnel scherpstellen op die razendsnelle ijsvogel die slechts een tel stil zit op een tak.

De weerbestendige constructie van het objectief maakt het onder alle weersomstandigheden een betrouwbare partner. Of je nu te maken hebt met ochtenddauw, een plotselinge regenbui of stof, je kunt blijven fotograferen zonder je zorgen te maken over je apparatuur.

Tot slot

Nu je hebt gezien wat de FUJINON XF150-600mm kan doen, is het jouw beurt om de schoonheid van de lente vast te leggen. Ga naar buiten, verken de wonderen van de natuur die je met dit objectief kunt vastleggen en laat je verrassen. De combinatie van stabilisatie, snelheid en duurzaamheid maakt de FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR niet alleen een technisch geavanceerd objectief, maar ook een onmisbaar gereedschap voor de wildlife fotograaf. Dit objectief bewijst de toewijding die FUJIFILM heeft aan een nieuw publiek: de serieuze natuur- en vogelfotograaf.

Aedvertorial Fuji: Een ijsvogel in de regen.
Een ijsvogel in de regen. Fotograaf: Bob Luijks

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: