Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Auteurs

Maak kennis met de auteurs van Vogelskijken.nl

Bjorn van Lieshout
Bouke ten Cate
Met vogels kijken was Bouke er al vroeg bij. Toen hij ongeveer acht jaar oud was maakte zijn passie voor dinosaurussen langzaamaan plaats voor een passie voor vogels, en die is blijven hangen tot op de dag van vandaag. Vanuit deze passie werd hij winkelmedewerker en excursieleider bij Vogelbescherming Nederland, ging Sovon-tellingen doen en legde zich toe op vogelfotografie. Vanuit het vogelen is de fascinatie uitgebreid naar andere aspecten van de natuur en in 2019 heeft hij de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein afgerond.
Caroline Walta
Caroline (Den Haag, 1971) keek al naar vogels in de wieg. Als kind struinde ze met haar verrekijker door de wijken en parken en ontdekte zo de stad als vogelparadijs. Ze slaat regelmatig haar vleugels uit, om ook te helpen bij vogelbeschermingsprojecten over de grens. Zo verpleegde ze pinguïns en trainde ze papegaaien. Maar altijd keert ze terug naar haar nest, waar ze zich inzet voor het stadswapen van Den Haag: de ooievaar.
Corné Koopmans
Corné Koopmans (31-03-2002) was altijd al buiten te vinden. Opgegroeid op de boerderij ontstond zijn voorliefde voor akker- en weidevogels. Naast de passie om alles op naam te brengen en te bekijken wat er allemaal voorkwam in de omgeving, kwam de fotografie. Dat groeide voor Corné uit tot de nummer 1 tijdsbesteding en hier groeide hij verder in door. Nu is Corné een freelancer als natuurgids, ecoloog en natuurfotograaf.
Daan Schoonhoven
Wat is er leuker dan kijken naar vogels? Je bent buiten en al je zintuigen staan aan. Daan krijgt er nooit genoeg van en heeft een drive anderen hier enthousiast voor te maken. Met als resultaat tal van websites, boeken en andere uitgaven over vogels, natuur en fotografie. Daan is initiatiefnemer van vogelskijken.nl. Door anderen te enthousiasmeren wil hij het draagvlak voor natuurbescherming vergroten.
Debby Doodeman
Debby Doodeman is oprichter van Fogol en heeft als doel iedereen te laten zien hoe leuk vogels zijn. Ze organiseert excursies en evenementen zoals de Nationale Vogelweek en vogelvaartochten in het IJsselmeergebied. Schrijver van het boek Vogelaars (nooit) uitgevogeld.
Dick de Vos
Dick de Vos (1958) is tamelijk laat gaan vogelen en heeft zichzelf daardoor veel moeten leren. Met name heeft hij zich gestort op vogelgeluiden. Hij ontwikkelde een systeem om vogels via hun zang te determineren. Hierop zijn de boeken Wat zingt daar en de Veldgids Vogelzang gebaseerd. De geluiden in deze boeken staan in de app BirdSounds Europe. Overige boeken van zijn hand zijn onder andere het Vogeldoeboek, Ode aan de Nachtegaal en de Veldgids Vogeltrek (met Sam Gobin). Dick geeft regelmatig lezingen en excursies. Voor BirdingBreaks leidt hij vogelreizen in binnen- en buitenland.
Dick Jonkers
Diedert Koppenol
Hans Overduin
Hans Overduin (1970) is het liefst buiten en kijkt al decennia lang naar vogels. Daarnaast fotografeert hij ze op een uitzonderlijke manier. Hij vindt het leuk om zijn enthousiasme voor vogels, soms met een knipoog, hier met jou te delen. Meer van Hans' hand is te zien op www.hansoverduin.nl.
Harvey van Diek
Harvey van Diek (1969) is geboren en opgegroeid in Westervoort en woont tegenwoordig in Kekerdom (beide Gelderland). Al op jonge leeftijd boeide de natuur hem en werden vogels zijn grote passie. Via de lerarenopleiding Nederlands en Biologie/Natuur- en Milieueducatie kwam Harvey in aanraking met de professionele vogelwereld. Sinds 2000 is hij werkzaam bij Sovon Vogelonderzoek Nederland als medewerker communicatie en fotoredacteur. Tussen 2012-2018 was hij een van de coördinatoren van de Vogelatlas van Nederland. Naast vogelaar is Harvey sinds begin jaren '90 natuurfotograaf. Vanaf 2018 is hij ook reisleider voor BirdingBreaks.
Henk Meeuwsen
Joris Buis
Joris Buis werkt als projectleider bij IVN Natuureducatie. Daar werkt hij aan het 'youth proof' maken van het aanbod en betrekt jongeren en jongvolwassenen bij de natuur (zie ook https://www.ivn.nl/wat-wij-doen/jong-ivn). Daarvoor werkt hij bijna 10 jaar als docent bij de Universiteit van Amsterdam. Hij ontwikkelde daar verschillende cursussen en ander onderwijs, waaronder vakken over massa-extinctie, het antropoceen en over stadsnatuur. In zijn vrije tijd is Joris enthousiast vogelaar. Geregeld gidst hij voor IVN, Dagje in de Natuur en voor Local Nature Guide.
Jorrit Vlot
Klaas De Jong
Laurens Steijn
Marc Dijksterhuis
Sinds een jaar of 10 kijkt Marc intensief naar vogels. Met name de vogeltrek spreekt hem erg aan. Elk jaar verloopt weer anders en hij krijgt nooit genoeg van het echte oktobergevoel. Marc vind het leuk om zijn opgedane kennis te delen en schrijf hiervoor regelmatig artikelen op vogelskijken.nl
Martijn Bot
Vogels kijken is voor Martijn altijd een deel van zijn leven geweest. Vanaf dat hij kon praten tot aan vandaag de dag is hij altijd buiten te vinden geweest. Na 20 jaar MBO-onderwijs is hij sinds kort in de zeer gelukkige omstandigheid dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Met zijn vogelexcursiebedrijf, Birdingholland.nl, kan hij zijn passie voor natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder met anderen delen. Zoals hij zelf zegt: dagexcursies, meerdaagse vogeltrips, zeevogeltochten en af en toe een column schrijven: er zijn slechtere manieren om je dagen mee te vullen, als je het mij vraagt!
Olaf Klaassen
Vogels kijken begon voor Olaf Klaassen in zijn vroege jeugd met een schommelende blauwe kiekendief boven de duinen van Ameland. Sindsdien heeft hij zich bekwaamd in de herkenning van vogels en hun relatie tot het landschap. Olaf zet deze kennis in voor inventarisaties en onderzoek. Hij werkt als redacteur voor vaktijdschriften en heeft een eigen bedrijf voor vogelexcursies, KiekenmetOlaf.nl waarin hij zijn kennis en enthousiasme deelt als gids. Olaf is eindredacteur van Vogelskijken.nl.
René de Waal
René is geboren in december 1952. Hij is sinds twee jaar woonachtig in Noordwolde (Fr.), daarvoor in Amersfoort. Vogelt sinds zijn tiende, oud NJN-er. In zijn werkzame leven was hij leraar op basisscholen in Amersfoort. René was jarenlang actief in de Vogelwacht Utrecht, als coördinator van de afdeling Amersfoort en in de redactie van het verenigingsblad 'De Kruisbek'. Hij houdt vogellezingen, geeft vogelherkenningscursussen, en schrijft bij tijd en wijle artikelen in de Kruisbek van de Vogelwacht.
Rens Keijsers
Rodny Stolk
Thijs Glastra
Thijs Glastra (17-09-1998) doet niks liever dan vogels kijken en vogels fotograferen! Met twee biologen als ouders kwam hij al van kinds af aan in aanraking met de natuur. Vogels kijken doet hij dus eigenlijk al zijn hele leven en sinds 2011 is de fotografie daar bij gekomen. Thijs studeert Bos- en Natuurbeheer in Wageningen en is veel in het veld te vinden. Zelf op zoek naar zeldzaamheden, zeldzame soorten twitchen of genieten van de alledaagse soorten tijdens het fotograferen; zo lang hij maar buiten is!
Thomas Los
Tim Langerak
Tim Schipper
Vincent van der Spek
Vincent kijkt al vanaf zijn vijfde naar vogels. Zijn fascinatie voor vogeldeterminatie, hun diversiteit en verspreiding bracht hem naar alle continenten. Hij is gefascineerd door vogeltrek. Vincent publiceerde tientallen artikelen in vaktijdschriften in binnen en buitenland. Hij werkt als ecoloog, vogelgids en auteur.
Willem Bosma
Willem Bosma (1989) woont in Groningen en heeft van jongs af aan interesse en liefde voor vogels. De ontmoeting met een torenvalk op tienjarige leeftijd is hem altijd bijgebleven. Na deze ontmoeting hadden roofvogels hem in de greep. Tijdens zijn studie bos- en natuurbeheer in 2006/2007 ging hij zich verdiepen in de leefwijze, ecologie en herkenning van vogels, en een aantal jaren begin hij met twitchen, het bewust opzoeken van een zeldzame soort. Vanaf 2011/2012 ging hij schrijven over vogels om zijn passie te delen met anderen. Willem brengt mensen graag in verbinding met moeder natuur.