Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Advertorial – Blik op scherp, kristalheldere observaties met GPO verrekijkers

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Blik op scherp: kristalheldere observaties met GPO Verrekijkers.
Blik op scherp: kristalheldere observaties met GPO Verrekijkers.

Partnerbijdrage GPO – www.gpoverrekijkers.nl

Als fervent vogelaar en/of natuurliefhebber weet je dat een goede verrekijker essentieel is om de mooiste vogels te spotten en te observeren. Er zijn veel verschillende merken en modellen verrekijkers op de markt; een merk dat steeds vaker wordt aanbevolen is GPO.

GPO, wat staat voor German Precision Optics, is een relatief nieuw merk dat sinds 2016 verrekijkers produceert. Ondanks dat het merk nog niet zo bekend is als bijvoorbeeld Swarovski of Leica, hebben GPO-verrekijkers een goede naam onder natuurliefhebbers vanwege hun goede kwaliteit en betaalbaarheid.

Als je op zoek bent naar een nieuwe verrekijker, dan geeft dit artikel je een goede indruk van GPO verrekijkers en helpt het je bij het vinden van de juiste verrekijker voor jouw natuurobservaties.

Scherp zicht met scherpe prijzen

GPO is opgericht door een team van experts met jarenlange ervaring in de optische industrie. Deze experts hebben hun expertise en kennis ingezet om hoogwaardige verrekijkers te produceren tegen betaalbare prijzen. Het is de missie van GPO om kwaliteitsoptica beschikbaar te maken voor alle outdoorliefhebbers, waaronder vogelaars en natuurliefhebbers.

De verrekijkers uit de Passion ED- en Passion HD-serie werden al snel populair vanwege hun hoge kwaliteit en aantrekkelijke prijs. De kwaliteit van de kijkers komt tot uiting in de hoogwaardige optica en het innovatieve ontwerp van de verrekijkers. Klanttevredenheid staat centraal bij GPO en daarom biedt GPO 10 jaar garantie op alle verrekijkers.

Essentiële kenmerken voor een scherp beeld

Het belangrijkste aspect waarmee GPO zich onderscheidt van andere verrekijkers is de prijs-kwaliteitsverhouding. Zo zijn alle lenzen voorzien van meerdere coatings, die de helderheid en kleurgetrouwheid van de beelden verbeteren. Daarnaast verminderen coatings reflecties en verbeteren ze de lichttransmissie. Hierdoor ontstaan heldere en scherpe beelden.

Als je snel bewegende objecten wilt volgen, dan is een GPO-kijker erg prettig vanwege het snelle scherpstelsysteem. De focus is namelijk soepel en nauwkeurig en de focusknoppen zijn goed geplaatst en gemakkelijk te bedienen.

De behuizing van de verrekijkers is gemaakt van duurzaam magnesium, en daardoor bestand tegen slijtage en schade. De behuizing is water- en stofdicht, en daardoor zijn deze verrekijkers geschikt voor de zwaarste omstandigheden. En toch betaal je voor een GPO-verrekijker slechts een fractie van het bedrag dat je voor andere topkwaliteit verrekijkers neer moet leggen. De missie van GPO blijft dus niet alleen bij woorden.

Scherpstellen op de juiste GPO verrekijkers

Het assortiment van GPO bestaat uit verschillende modellen verrekijkers.

Passion ED-serie

De Passion ED-serie biedt een uitstekende combinatie van prestaties en betaalbaarheid. Verrekijkers in deze serie hebben hoogwaardige lenzen en coatings, een soepele focus en een robuuste bouwkwaliteit. De GPO Passion ED-verrekijkers onderscheiden zich door het gebruik van ED-elementen. ED staat voor Extra lage Dispersie. Dit elimineert de chromatische aberraties. De Passion ED-serie is verkrijgbaar in verschillende vergrotingen, objectiefdiameters en kleuren. In de ED-serie vind je ook de Night Specialists. Een zeer grote frontlens in combinatie met een Abbe-König-prisma zorgt voor een nóg grotere lichtopbrengst.

Passion HD-serie

De Passion HD-serie biedt verbeterde optische prestaties en beschikt over een HD-optisch ontwerp. Verrekijkers in deze serie hebben een nog betere coating die zorgt voor meer helderheid en contrast. De Passion HD-serie is verkrijgbaar in verschillende vergrotingen en objectiefdiameters.

Rangeguide-serie

De Rangeguide-serie is speciaal ontworpen voor natuurliefhebbers en vogelaars die op zoek zijn naar de kleinste details. Deze serie biedt vergrotingen van 8x en 10x en een grote objectiefdiameter om vogels op grote afstand te kunnen zien. De GPO Rangeguide-serie meet de afstand tot het onderwerp (tot wel 2800 meter!). De temperatuur wordt gemeten, net als de hoek waaronder gekeken wordt én de relevante afstand. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld vanaf een helling kijkt. De hoek van de helling wordt meegenomen in de daadwerkelijke afstand tot het onderwerp. Alle informatie wordt via een roodgekleurd OLED-display weergegeven. Dit display hindert niet bij het verdere observeren, omdat het display in helderheid in te stellen is.

 De Rangeguides zijn voorzien van HD-lenzen en hebben een robuuste bouwkwaliteit.

ModelPassion ED-seriePassion HD-serieRangeguide-serie
Optische kenmerkenED-glas, meervoudige lenscoatingsHD-glas, verbeterde lenscoatingsHD-glas, lenscoatings
VergrotingVerschillende opties (8x, 10x)Verschillende opties (8x, 8,5x, 10x, 12,5x)Verschillende opties (8x, 10x)
Objectief diameterVerschillende opties (32mm, 42mm, 56mm)Verschillende opties (42mm, 50mm)Verschillende opties (32mm, 50mm)
FocussysteemCentraal focussysteemCentraal focussysteemCentraal focussysteem
BouwkwaliteitWaterdicht en stikstofgevuld, rubberen bekleding, lichtgewichtWaterdicht en stikstofgevuld, rubberen bekleding, lichtgewichtWaterdicht en stikstofgevuld, rubberen bekleding, robuust
DoelgroepVogelaars die op zoek zijn naar betaalbare, maar hoogwaardige verrekijkersVogelaars die op zoek zijn naar superieure optische prestaties en kleurechtheidVogelaars die op zoek zijn naar verrekijkers met afstandsmeting
Verschillen en overeenkomsten GPO-modellen.

GPO verrekijkers biedt voor iedere natuurliefhebber een geschikt model

Of je nu een amateurvogelaar, natuurliefhebber of een doorgewinterde professional bent, er is altijd een GPO-verrekijker die aan je behoeften voldoet.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: