Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Vogelfestival Oostvaardersplassen

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 

Op zondag 17 september organiseert Staatsbosbeheer een vogelfestival in de Oostvaardersplassen, bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Er zijn stand, lezingen, excursies en kinderactiviteiten. Ook wij zijn met een stand present en we hebben een bijzonder cadeautje voor iedereen die langs onze stand komt. Kom langs en laat je verrassen!

Sprekers & programma

Arjan Dwarshuis, Camilla Dreef en natuurfilmer Ruben Smit nemen je tijdens hun lezingen mee in hun bijzondere vogelwereld. De Almeerse stadecoloog Ton Eggenhuizen praat je graag bij over de bijzondere stadsnatuur van Almere en komt vertellen over het boek ‘Van dwergmuis tot stadsreus’ over 50 jaar natuurontwikkeling in ‘zijn’ stad.

Film Grutto!

Tijdens deze dag is er een vertoning van de film Grutto! Je moet je hier van te voren voor aanmelden. Ruben Smit is aanwezig om te vertellen over het maken van de film.

Excursies

Tijdens het vogelfestival kun je mee op verschillende excursies in het gebied. Onder leiding van onze ervaren natuurgidsen kun je een kijkje nemen in het uitgestrekte ‘kerngebied’ van de Oostvaardersplassen. Het natuurgebied is een vogelreservaat met internationale allure en de zeearend als icoon.

Markt en stands

Op de markt van het Vogelfestival staan kramen met veel verschillende producten zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. In de Zeearendhut vind je de stand van Cameranu waar je kennis kunt maken met de camera of kijker die bij jouw wensen past. 

Kinderplein

Ook voor kinderen zijn er dit jaar leuke activiteiten en excursies in het gebied. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook Boswachter Tim laat je kind de natuur op geheel eigen wijze beleven. 

Praktische informatie

De locatie is: Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, Lelystad. Je bent welkom vanaf 10:00 en het eindigt om 17:00 uur.

  • Gratis entree
  • Parkeren is gratis, maar kom zo mogelijk met de fiets!
  • Toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking
  • Inschrijven voor excursies kan in de kraam naast het buitencentrum
  • Honden zijn niet toegestaan

Klik hier voor aanvullende informatie op de website van Staatsbosbeheer.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: