Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Nederland, Waterland, Vogelland

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Nederland, Waterland, Vogelland: Purperreiger.
Purperreiger. Fotograaf: Tom Sijmons/Visual Noise

Van jagende zeearenden tot zwarte ibissen en van broedende visarenden tot mysterieuze moerasbewoners. Ze komen allemaal aan bod in de BinnensteBuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland met Arjan Dwarshuis.

In een vierdelige reeks neemt de bekende natuurgids en vogelexpert je mee op vogelsafari in eigen land naar natuurgebieden zoals de Zouweboezem, de Loosdrechtse Plassen, de Eempolder en het eiland Texel. Arjan laat op bevlogen wijze zien dat deze waterrijke natuurgebieden van levensbelang zijn voor miljoenen vogels. Een indrukwekkende natuurserie met meer dan honderd unieke vogelsoorten, in elk seizoen spectaculair en filmisch in beeld gebracht. Het eerste deel staat in het teken van de lente en is op woensdag 3 april te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. De andere drie delen volgen op 22 mei, 2 oktober en 11 december.

Nederland, Waterland, Vogelland: Camilla Dreef en Arjan Dwarshuis.
Camilla Dreef en Arjan Dwarshuis. Fotograaf: Tom Sijmons/Visual Noise

Arjan Dwarshuis

Arjan Dwarshuis is al sinds zijn jeugd gefascineerd door vogels en is inmiddels al jaren werkzaam als beroepsvogelaar. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in één jaar tijd 6.852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. In de BinnensteBuiten specials van KRO-NCRV bezoekt Arjan belangrijke waterrijke natuurgebieden en gaat hij in gesprek met boswachters, ecologen en onderzoekers over het belang van bescherming van onze kwetsbare ecosystemen. Ook gaat de vogelexpert op zoek naar oplossingen om de achteruitgang van biodiversiteit te stoppen en deelt hij de succesverhalen tot nu toe.

Nederland, Waterland, Vogelland: Camilla Dreef en Arjan Dwarshuis.
Camilla Dreef en Arjan Dwarshuis. Fotograaf: Tom Sijmons/Visual Noise

Knooppunt van ‘vogel-snelwegen’

Nederland is als uniek deltagebied van groot belang voor veel Europese trekvogels en ligt op een knooppunt van ‘vogel-snelwegen’. De belangrijkste migratie-routes uit Siberië, Scandinavië, Groenland en de Britse eilanden komen in Nederland samen en vormen de Oost-Atlantische trekroute die jaarlijks door miljarden vogels wordt gebruikt. Door onder andere klimaatverandering, verstedelijking en overbevissing worden veel Europese vogelsoorten in hun voortbestaan bedreigt. Als er niets gebeurt om de achteruitgang te stoppen zullen veel soorten vogels niet meer in ons land te bewonderen zijn of zelfs uitsterven. KRO-NCRV wil met deze serie bijdragen aan een groter draagvlak voor natuurherstel en bescherming in Nederland.

Nederland, Waterland, Vogelland: Goudplevier.
Goudplevier. Fotograaf: Tom Sijmons/Visual Noise

De vierdelige serie is gemaakt door Visual Noise in samenwerking met KRO-NCRV.

BinnensteBuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland, woensdag 3 april om 19:05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Aflevering 2 – zomer: 22 mei 2024
Aflevering 3 – herfst: 2 oktober 2024
Aflevering 4 – winter: 11 december 2024

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: