Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Nieuw: Vogelskijken Magazine

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Vogelskijken Magazine.

Deze week ziet de eerste editie van Vogelskijken Magazine het licht. Eindelijk is er een breed publieksmagazine over vogels en vogels kijken. Een tijdschrift van, voor en door vogelaars. Een magazine waarin je alles leest over wat onze hobby zo boeiend maakt. Ben je benieuwd naar de inhoud? In dit artikel lichten we het concept toe en laten we je kennis maken met een aantal rubrieken in het magazine.

Redactioneel concept

Toen we zo’n acht maanden geleden brainstormden over het concept van dit magazine zaten we al snel op één lijn. Natuurlijk gaat het magazine over vogels, maar we stellen vooral jou als vogelaar centraal. Wat wil jij weten, waarin ligt je interesse, waarvan wordt je dolenthousiast?

Vogelskijken Magazine gaat over het zijn en worden van een vogelaar. Daarvoor is het van essentieel belang dat het magazine niet primair gemaakt wordt door professionele redacteuren, maar door gepassioneerde vogelaars (no offense Idde, we zijn heel blij met jou 😉 ) De ervaring van tientallen jaren vogelskijken, dát willen we doorgeven in de vele artikelen.

Met welke soorten gaat het goed? Je leest het in de rubriek ‘Soort in de lift’.

Rubrieken

Het nieuwe vogelmagazine telt liefst twintig verschillende rubrieken. Een aantal lichten we eruit om je een nadere indruk te geven van de uitwerking van het concept.

 • Vogelaar met een verhaal. Gesprekken met ‘gewone’ vogelaars die binnen onze hobby een bijzondere en inspirerende insteek hebben.
 • Wat vliegt er nu. Diepgaand artikel over één of meerdere soorten die je in de komende weken kunt verwachten.
 • Psychologie van de vogelaar. Een inkijkje in het hoofd van gedreven vogelaars. Hoe denken ze, hoe kijken ze naar het weer. Een feest van herkenning of een inkijkje in je voorland…
 • Word een betere vogelaar. Een cursusachtige opzet over alle aspecten van het vogelskijken.
 • Mijn vogelwens. Martijn Bot gaat op om een lang gekoesterde wens van een vogelaar in vervulling te brengen.
 • Tips van Arie. Ervaren vogelaar én vogelfotograaf Arie Ouwerkerk deelt zijn belangrijkste vogelfotografie tips.
 • Hoe vind je een zeldzame soort. Jorrit Vlot beschrijft vrij zeldzame soorten en wat je moet doen om deze soort zelf te vinden of te ontdekken.
 • Doe het zelf. Een uitdagende challenge om een aspect van vogelskijken te ontdekken die je nog niet kende.
 • Wetenschap. Naar weinig soortgroepen wordt zoveel onderzoek gedaan als vogels. We delen bijzondere onderzoeken en nieuwe inzichten.
 • Vogels vertellen. Deze rubriek ken je wellicht al. Martijn schreef er al de nodige voor dit platform. Omdat deze artikelen zó gewaardeerd werden geven we ze een plek in het nieuwe magazine.
 • De stelling. Op social media posten we een stelling. In het magazine vind je een bloemlezing van alle meningen over een heikel onderwerp.

Word je al enthousiast? Dit is nog niet de helft van de rubrieken in het magazine… De rest laten we je graag zelf ontdekken!

De combinatie van fotografie én inhoudsvolle artikelen doen je elke twee maanden weer uitzien naar een nieuwe editie.

Fotografie

Natuurlijk zijn er ook nog tal van fotorubrieken en speelt fotografie een hoofdrol in het magazine. Hoe kan dat ook anders met PiXFACTORY als uitgever. Al meer dan twintig jaar houden we ons bezig met vogelfotografie. We kennen alle vogelfotografen en putten uit een enorme database.

Losse edities & abonnement

Vooralsnog kiezen we ervoor het magazine niet via de boekhandels en kiosken aan te bieden. De ervaring leert dat dit geen duurzaam concept is. Maar goed nieuws: via de webshop van Vogelskijken kun je losse edities bestellen! En we maken het extra aantrekkelijk: we brengen voor de eerste edities geen verzendkosten in rekening (binnen Nederland), je betaalt slechts € 9,50. Klik hier om jouw exemplaar te bestellen.

Om het abonnement extra aantrekkelijk te maken, hebben we een vogelgids gemaakt die er nog niet was, maar iedereen wil hebben. Een vogelgids over fenologie, vogeltrek en leefgebied. Dit boek van bijna 140 pagina’s en met een waarde van € 25,- krijg je cadeau als je abonnee wordt. Je ziet per maand welke soorten je kunt zien, welke soorten aankomen, doortrekken of vertrekken. Super behulpzaam als je erop uit trekt om vogels te kijken. Klik hier voor meer informatie en om abonnee te worden.

Doe je mee met de challenge?

Laat weten wat je ervan vindt

Heb je een abonnement afgesloten of een losse editie besteld? Laat in de webshop, via social media of onder dit artikel weten wat je ervan vindt. Heb je tips voor verbeteringen? We staan er voor open!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: