Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Column: Fotosessie met onze koning

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Fotograaf: Hans Overduin

Onze buurman (Koning Willem-Alexander) heeft de wonderlijke gewoonte om zich jaarlijks door de Nederlandse pers te laten fotograferen in de sneeuw. Tijdens z’n skivakantie uiteraard, want hier in Nederland valt er natuurlijk bijna nooit sneeuw. Klaarblijkelijk is er ooit ergens het idee ontstaan dat de koninklijke familie nu eenmaal beter uitkomt tegen een besneeuwde achtergrond en wanneer ze is gekleed in bontgekleurde ski-outfits. Daarnaast is de skireis op deze wijze vermoedelijk fiscaal aftrekbaar. Mooi meegenomen. Want je mag dan koning zijn, je bent natuurlijk geen dief van je eigen portemonnee.

Enfin, door Covid was dit persmoment in 2021 niet doorgegaan, dus de hoop van menigeen was gevestigd op dit jaar. Maar, helaas, ook nu geen foto’s van onze ‘Koning in de Sneeuw’. Voor mij maakt dat overigens niet uit, want ik sta om de één of de andere onduidelijke reden toch nooit op de perslijst voor de koninklijke fotoshoot in Lech.

Hoe het ook zij: als Mozes niet naar de berg komt, dan moet de berg maar naar Mozes komen, zo zullen de weergoden hebben gedacht. En dus brachten ze de sneeuw gewoon op 1 april naar Nederland. De Koning van de Weide stond er al klaar voor, ik stond deze keer gelukkig wél op de gastenlijst en hoefde dus alleen nog maar op het knopje te drukken. Een kind kan de was doen. Hadden we onverwacht toch nog een Oranje in de sneeuw. Eind goed al goed.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: