Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Doe mee met het Meetnet Watervogels

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
online startavond meetnet watervogels
Slobeenden. Fotograaf: Harvey van Diek

Wil je zelf watervogels (leren) tellen? Dan is dit een uitgelezen mogelijkheid.

Sovon nodigt je uit voor de digitale startavond van het Meetnet Watervogels op maandagavond 11 september. Een goede start om aan het telseizoen te beginnen, bedoeld voor alle watervogel- en ganzen en zwanentellers. Ben je nog geen watervogelteller maar lijkt het je wél leuk? Dan ben je ook van harte welkom.

Met alle telling verzamelt Sovon gegevens over de aantallen en verspreiding van watervogels buiten de broedtijd in heel Nederland, zelfs op internationale schaal. Als vogelaar ga je hiervoor eens per maand op pad in een vast gebied en breng je alle watervogels in kaart. Vanaf half september tot en met half april worden in heel Nederland honderden gebieden door bijna tweeduizend vrijwilligers geteld. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan!

online startavond meetnet watervogels
Kuifduiker. Fotograaf: Harvey van Diek

Programma

De avond is op maandag 11 september en start om 19:30 tot ongeveer 20:30. Tijdens de avond praat Sovon je bij over de laatste resultaten en nieuwigheden, zoals de vernieuwing van het invoerportaal. Ook zullen we Avimap en de invoer van de aantallen vogels kort behandelen. Kortom, na deze avond ben je helemaal op de hoogte van het Meetnet Watervogels.

Aanmelden

Voor aanmelding vul je het digitale formulier in. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 september. In de week vóór de startavond ontvang je een Zoom-link per e-mail.

Voor vragen over de startavond kun je terecht bij de meetnetcoördinator van Sovon: Menno Hornman (menno.hornman@sovon.nl)

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: