Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Tip: vogeldagboek

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Fotograaf: Adri de Groot

Adri de Groot is een gepassioneerde vogelaar en natuurliefhebber die al meer dan drie decennia actief is in het vogels kijken én fotograferen in zijn omgeving. Hij heeft zijn fascinatie voor vogels omgezet in een vogeldagboek, waarin hij enkele keren per week verslag doet van zijn vogeltochten.

Vrijwel dagelijks kun je Adri aantreffen in ‘zijn biotoop’. Fotograaf: Chris van Rijswijk

De nadruk ligt op vogels, maar het leuke is dat hij eigenlijk alles meeneemt wat leeft, kruipt of beweegt. Dit maakt het afwisselend en leerzaam. Kortom vogeldagboek.nl is een heel leuke en toegankelijke manier om de ontwikkeling van de natuur door de seizoenen heen te volgen.

Tienduizenden natuurliefhebbers krijgen één of meerdere updates per week. Wil jij dat ook? Je volgt hem via www.vogeldagboek.nl

Woudaap in Nederlands cultuurlandschap, bij de woudaap gaat dit verrassend goed samen. Fotograaf: Adri de Groot

Doel van vogeldagboek

Met het delen van zijn ervaringen, foto’s en kennis heeft Adri als doel mensen bewust te maken van de waarde van natuurbescherming en het behoud van biodiversiteit.

Zijn adagium is ‘Geniet, maar verstoor niet’. Op dat punt ziet Adri dat het nogal eens fout gaat en dat fotografen hun eigen belang stellen boven dat van de vogels. In dit artikel lees je meer over verantwoorde vogelfotografie in het voorjaar.

In zijn fotografie probeert Adri nadruk te leggen op actie en beweging. Fotograaf: Adri de Groot

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: