Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving Natuurgids Texel

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Recensie Natuurgids Texel

Natuurgids Texel geeft uitgebreide en praktische informatie over de natuur op dit Waddeneiland. Natuurlijk komt de vogelrijkdom aan bod, maar de gids vertelt ook over het landschap, bijen en orchideeën. Natuurgids Texel is een waardevolle gids voor iedere Texelganger.

Ongekende rijkdom

Texel staat bekend om zijn prachtige natuur en vogelrijkdom. Ik kom vaak op Texel en dacht de goede plekken al wel aardig te kennen. Bij het bladeren door deze gids word ik me ervan bewust dat Texel nog veel meer bijzondere plekken kent.

Bekend zijn natuurlijk de Tuintjes onder de vuurtoren, met de indrukwekkende lijst aan dwaalgasten. In april maak je er kans op beflijsters en de net aangekomen tapuiten die daar broeden. Waalenburg is een nieuw ontwikkeld natuurgebied, waar in het voorjaar kemphanen zich prachtig laten bekijken. Maar dat het daar in april ook volstaat met de orchidee Harlekijn is minder bekend. Of neem  de Hoge Berg, het oudste en hoogste gedeelte van Texel, met in juli en augustus bloeiende grasklokjes die weer klokjesdikpootbijen of de Texelse zandbij aantrekken.

Verborgen parels

Aan de hand van 45 natuurgebieden geeft het boek praktische informatie met gps-locaties, wandelroutes en wat achtergrond over de geschiedenis. De meeste locaties liggen aan de randen van het eiland: het Nationaal Park Duinen van Texel aan de westkant en de ‘Vogelboulevard’ aan de oostkant. De teksten zijn geschreven door een achttal lokale kenners en geven veel informatie over wat waar te vinden is. Bijvoorbeeld over paddenstoelen in (Mokbaai) ‘Voor de puntmutswasplaat moet je echt even door de knieën. Vlak naast het uitkijkpunt kun je er  in de late herfst een aantal vinden.’ De vele prachtige foto’s maken het een plezier om alle gebieden door te nemen en laten je verlangen naar een volgende tocht. 

Reisgids

Natuurgids Texel is uitgebracht door Uitgeverij Pixfactory, samen met vogelskijken.nl en Birdpix.nl, opgericht door Daan Schoonhoven. Natuurgids Texel is een gids vol met gedetailleerde informatie. Je verheugt je op de volgende tocht naar het eiland.

Natuurgids Texel. Ontdek de mooiste gebieden en soorten. 2024. Paperback. 208 pagina’s. Uitgeverij Pixfactory. € 19,95.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: