Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

De Nationale Vogelweek: doe je mee?

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 

Al sinds 2009 organiseert Vogelbescherming Nederland elk jaar in mei de Vogelweek. Een week waarin er door heel Nederland laagdrempelige vogelactiviteiten worden georganiseerd met als doel: zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met vogels en vogels kijken. De activiteiten worden samen met een aantal andere organisaties en vele honderden vrijwilligers georganiseerd.

6-14 mei 2023: excursies en nog veel meer!

De Vogelweek zal dit jaar plaatsvinden van 6-14 mei. In die week zullen er door heel Nederland vogelexcursies worden aangeboden. Omdat de vraag meestal groter is dan het aanbod zijn we op zoek naar vogelaars die het leuk vinden deze week een excursie of andere vogelactiviteit te organiseren. Juist laagdrempelige excursies zijn aantrekkelijk voor in de Vogelweek. Excursies dus waarbij de deelnemers weinig vogelkennis nodig hebben. Je kunt denken aan een vogelrijk gebied in jouw regio, maar bijvoorbeeld een lokaal rondje vogelen in het park voor buurtgenoten is ook welkom. Ook andere activiteiten met betrekking tot vogels, zoals exposities over vogels, workshops of cursussen en meer, willen we graag aanbieden. Dus laat je enthousiasme voor vogels spreken en doe mee!

Speciale website Vogelweek.nl

Alle excursies zullen op www.vogelweek.nl worden aangeboden. Deze website is sowieso het platform voor de Vogelweek en wordt regelmatig bijgewerkt. 

Digitale Excursieleider

Ook kun je een digitale excursieroute uitzetten met de app ‘MijnRoutemaker’. Het idee is dat het wel iets meer moet zijn dan een mooie route: zo kun je onderweg interessante bezienswaardigheden toevoegen of uitleg geven over het gebied en de vogels. Vanachter PC of laptop kun je dit aanvullen met foto’s, geluiden en eventueel filmpjes. Deelnemers kunnen deze route vervolgens zelfstandig lopen via de webapp www.mijnvogelweek.nl op hun telefoon. 
Meer informatie over het aanmaken van een route via deze link, kies voor routes > veelgestelde vragen. De routemaker-app is een echte app en is hier te vinden: • Apple • Android

Meer weten?

Veel informatie is te vinden op www.vogelweek.nl, maar mocht je nog vragen of opmerkingen hebben stuur dan een mail naar vogelweek@vogelbescherming.nl.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: