Onderdeel van Pixfactory

PiXpas Maandopdracht – Juli 2024

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 

Doe mee met de maandopdracht en maak kans op het boek :
“Natuurgids TEXEL”

Opdracht van deze maand : “Out of the box”

Frank van de Velde, als winnaar van de vorige maandopdracht heeft deze opdracht bedacht.


Maak een artistieke, kunstzinnige, ‘out of the box’ vogelfoto. Géén bij wijze van spreken ‘vogel op een stokje’ foto. Wat kan dat dan bijvoorbeeld wel zijn: high key, low key, tegenlicht met de nodige bokeh-effectjes, intentional camera movement, dubbele belichting, enzovoorts… Laat jullie maar eens goed gaan. 

Effecten mogen met de camera bereikt worden, maar eventueel ook door (stevige) nabewerking. Denk daarbij aan selectieve bewerking van de achtergrond, klonen, HDR-bewerkingen, AI-toepassingen, enzovoorts. Bij het toepassen van AI is er een verschil tussen beeldbewerking met AI-tools en het genereren van delen van je foto met AI, terwijl je dat helemaal niet zelf hebt gefotografeerd (bijvoorbeeld het vervangen van een achtergrond door een compleet andere setting). Voor deze opdracht is beeldbewerking met AI-tools toegestaan, maar het genereren van flinke onderdelen van de foto met AI niet. Een toelichting op de fototechnieken en bewerkingen is wenselijk. 

Je hebt een PiXpas voor de Vogelskijken / Birdpix fotocommunity nodig om mee te doen.

Schaf hier je Pixpas aan
Of neem een abonnement op Vogelskijken Magazine en krijg je Pixpas er gratis bij
Log in om deel te nemen
Log in om reageren.
Reacties worden geladen

Deze artikelen vind je vast ook interessant: