Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Challenge: maak je tuin niet winterklaar maar vogelklaar!

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
Koperwiek in de meidoorn. Fotograaf: Josephine Beijer

Hoe ligt jouw tuin of balkon er nu bij? Lekker rommelig? Vol hoekjes met een dikke laag bladeren met ruimte voor insecten en voor merels om in te grasduinen? Met oude uitgebloeide teunisbloemen waar de pimpelmezen de zaden uit pulken? Een putter op de uitgebloeide kaardebol? Bessenstruiken, een vijver of plasje, een takkenril, of nog niet gesnoeide struiken, een mooi toevluchtsoord voor als de sperwer langskomt?

Veel tuinen bestaan tegenwoordig geheel uit tegels, en de nieuwste afschuwelijke trend: kunstgras! Het zou verboden moeten worden. Ze voegen helemaal niks toe aan de soortenrijkdom, integendeel.

Maar gelukkig zijn er ook veel vogelvriendelijke tuinen.  Samen vormen die een groot natuurgebied voor allerlei vogels en andere dieren.

Stuur je foto!

Is jouw tuin of balkon ‘vogelklaar? Wij zijn benieuwd naar jullie foto’s. Stuur een foto van een detail van je tuin; een uitgebloeide border vol zaadjes, een takkenril, een niet aangeharkt gazon. Het gaat in deze challenge dus echt om de inrichting van je tuin of balkon (dus niet om vogelhuisjes en voedertafels). Het mag een recente foto zijn, maar ook een winterfoto van eerder.

Schrijf er eventueel een uitleg bij, of welke soorten er gebruik van maken.

Deadline

Stuur je foto’s tot en met 5 januari in om mee te doen met deze challenge. Daarna maken we een overzicht van alle binnengekomen foto’s en delen we daarna als één grote inspiratiebron.

Voorbeelden van vogelvriendelijke inrichtingen van de tuin. Fotograaf: Debby Doodeman
Deze Challenge is gesloten
Log in om reageren.
Reacties worden geladen

Deze artikelen vind je vast ook interessant: