Onderdeel van Pixfactory

Op werkdagen voor 15.00 besteld, morgen in huis

Boekrecensie: De virtuoze vogelzanggids

Download GRATIS het ebook '14 tips om meer te genieten van vogels' en ontvang onze 2 wekelijkse nieuwsbrief met de meest recente artikelen op vogelskijken.nl

 
De virtuoze zangvogelgids

In 2021 kwam ’De gewiekste vogelgids’ uit, waarmee vogelliefhebbers vanuit de specifieke categorieën kleur, vorm, gedrag en leefgebied leren hoe ze vogels op naam kunnen brengen. Als vervolg op dit determinatieboek, gericht op kijken, verscheen dit jaar ‘De virtuoze vogelzanggids’ van dezelfde auteur. 

Plastisch taalgebruik en schitterende tekeningen

Net als bij het vorige werk wordt de gebruiker op het juiste spoor gebracht door een goede toegankelijkheid en een levendig, plastisch taalgebruik. Het hoe en waarom van zingende vogels wordt in het kort aangeduid. De schitterende tekeningen zijn vervaardigd door de vaste illustrator van de auteur: Erwin van der Kolk. Hij beeldt – wanneer ze goed van elkaar te onderscheiden zijn – zowel het verenkleed van het mannetje als van vrouwtje af.  In een aantal gevallen is bij een soort ook een afbeelding van het vliegbeeld opgenomen. 

Interactieve gids

Van circa tweehonderd vogelsoorten zijn geluiden beschikbaar. Niet alleen van zangvogels, maar ook de vocale prestaties van andere vogelfamilies komen aan bod, waaronder eenden, uilen etc. Het is een unieke interactieve gids, tjokvol met QR-codes. De codes kunnen gescand worden, waarna de vogelgeluiden op een smartphone of tablet te beluisteren zijn. Op de schutbladen krijgt de gebruiker tips en ook de overige pagina’s zijn ermee doordrenkt. Een stappenplan zorgt verder voor een goede begeleiding. Kortom, wanneer je wilt starten met het leren herkennen van vogelgeluiden, is dit boek een goede leermeester.

Cover De virtuoze vogelzanggids.

Haan, N. de & Kolk, E. van der, 2022. De virtuoze vogelzanggids. 20,5 x 14,5 cm. 268 blz. Gebonden. ISBN 979 90 215 90592. Kosmos Uitgevers, Utrecht /Antwerpen. € 25,00.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: